Zelfliefde creëren

 

Je hebt misschien de meest afschuwelijke en rotte dingen in je leven hebt meegemaakt. En om jezelf te beschermen voor al dat leed die je is aangedaan, dikke muren om je heen gebouwd en het slot op je hart gezet, zodat je (dacht je) niet meer gekwetst kon worden.

 

Maar wie kwets je er eigenlijk mee?

Wat doe je jezelf te kort?

Wie doe je er het meest pijn mee?

Wat ontzeg je je daarmee allemaal?

Juist, jezelf!

 

Gevoelens worden gecreëerd door gedachten. Elk gevoel is niets anders dan een idee dat je in je gedacht oproept. Iets is wat het is, totdat jij er een betekenis aan geef.  Het is geen werkelijkheid, maar slechts een idee , jouw idee over de werkelijkheid. Zo wordt je dus niet zozeer gekwetst door wat er gebeurt, maar juist door je eigen gedachtegang over hetgeen wat er plaats vindt.

 

Je ervaringen zijn slechts de uiterlijke gevolgen van je innerlijke gedachten.

Alles wat er buiten je gebeurt, is een weerspiegeling van jouw innerlijk denken.

Als anderen steeds op een bepaalde manier op jou reageren komt dat dus door jouw wijze van denken over jezelf, de ander en/of de situatie. Dat trekt mensen aan die zo, op die manier, op jou reageren. Als je anders over jezelf gaat denken, zal hun gedrag anders worden of je zal geen last hebben meer van hun gedrag omdat het langs je heen zal gaan of zullen die mensen uit je leven verdwijnen.

 

Als je denkt/vind dat de ander jou niet waardeert en respectloos behandeld, grote kans dat jij die persoon ook niet waardeert en respectvol behandeld.

Nog grotere kans dat jij jezelf niet waardeert en niet respectvol bent naar jezelf. Want wie creeert bv de gedachte: Hij respecteert me niet? Hij ziet me niet staan? Hij wijst me af. Hij vind me niet leuk, niet aantrekkelijk en niet mooi, ed?

Juist, jij creeert die gedachten zelf!

En als de ander zegt je wel leuk en mooi te vinden, geloof je dat dan? Neem je dat compliment aan? Of wijs je dat af? Waarschijnlijk wijs je het af. Dat komt omdat je jezelf afwijst.

 

Hoe kan je van de ander nu verwachten dat hij jouw waardeert en respecteert als je dat zelf niet eens doet?

Als jij jezelf wel zou waarderen en respecteren, zou je dan nog dat compliment afwijzen? Zou je dan nog de gedachte hebben dat de ander jou niet waardeert?

Dus wie wijst wie af? Wie behandeld wie respectloos?

De ander is in feite alleen maar een spiegel van jezelf!

 

Nog steeds is de diepste overtuiging van de meeste mensen:

"Ik ben niet Go(e)d genoeg".

 

Door over jezelf te denken dat je niet goed genoeg bent, heb je meestal die bevestiging van de ander nodig (wat je meestal niet eens aan kan nemen, maar afwijst) en zo ontstaat de behoefte dat iets of iemand jou gelukkig moet maken.

Daardoor ben je gaan denken dat je de ander of iets anders dan buiten jezelf nodig hebben om gelukkig te zijn. Daarmee plaats je je geluk buiten jezelf, en laat je je geluk bv af hangen van de ander, dat huis, die auto, zoveel geld op de bank, dat merk kleding enz. Die waardering/ erkenning en beminning komt dan  van extern.

Maar denk je echt dat je pas gelukkig kan zijn, als je eerst iets gedaan moet hebben of eerst nog iets moet hebben, voordat jij pas gelukkig kan zijn?

Want waarom wens je al die spullen? Waarom wens je geld? Wat geeft het je? Welk gevoel geeft het je? Waar ben je echt op zoek naar? Waar ben je echt bang voor om in kort te komen en (nog) niet te hebben?

Hoeveel van dat ander denk je nodig te hebben totdat jij gelukkig kan zijn? Wanneer is dat genoeg?  Is dat ooit genoeg?

Eigenlijk ben je op die manier een soort bodemloos put aan het vullen, want het is waarschijnlijk op deze manier nooit genoeg.

Herken je dat?

 

Het is een zeer grote denkfout dat iets of iemand buiten jezelf, jouw gelukkig kan maken. Een van de redenen dat je zo jezelf kan afwijzen, is eigenlijk gek genoeg juist de angst om je eigen grootsheid te ervaren, nl het Licht, de Liefde in jou, de God(in) in jou.

 

Hoeveel excuses, verhalen en uitvluchten verzin jij nog.

Stop met je verhaal te vertellen dat het de schuld van iets of iemand anders is/was, dat jij nu niet heb van wat je hebben wilt.

Iets of iemand anders de schuld blijven geven is een van de beste manieren om met het probleem te blijven zitten! Je geeft dan namelijk je macht uit handen.

Het gaat er om de verantwoordelijkheid voor jezelf op je te nemen.

Want ja, je bent echt zelf verantwoordelijk voor jouw leven hoe die er nu op dit moment er uit ziet en in welke omstandigheden je nu bevind. Bevalt het je niet? Doe daar zelf dan iets aan.

Stop met denken in te kort, te weinig hebben van, het missen van, het niet genoeg hebben van enz.

 

Je ego/ je brein zal wellicht eerst tegenstribbelen als je je nieuwe gedachten eigen maakt, en oude gedachten wilt loslaten. Het wil nl niet  geherprogrammeerd worden. Daardoor heb je ook allerlei afweermechanisme in je systeem opgebouwd om niet te veranderen, of om te menen dat de ander(en) moet(en) veranderen!

Het zal je daarbij goed doen te beseffen dat jij niet het hulpeloze slachtoffer van je eigen gedachten bent, maar dat je de baas bent van je eigen denken.

Verander je waarneming, je gedachte over jezelf, de ander en/of de situatie en je gevoel zal anders worden. Hierdoor veranderd ook de uiterlijke gevolgen van je leven.

 

Zonder acceptatie van jezelf, zou je jezelf, de ander en/of de situatie blijven veroordelen. En als je jezelf accepteert, verdwijnt ook de behoefte om anderen te willen veranderen. Eigenlijk is er maar één ding waar je aan hoeft te werken. Dat is de belangrijkste sleutel voor geluk.

 

Jezelf liefhebben en jezelf goedkeuren zoals je bent!

Je bent volmaakt, schitterend, prachtig en aantrekkelijk zoals je bent!

En je bent zo veel meer dan alleen je lichaam en je verstand.

Je bent echt onbegrensd in al zijn vormen. Je bent nl een multi-dimensionaal Lichtwezen.

 

Dus laat echt al je beperkende gedachten, overtuigingen en angsten los die je nog in de weg staan om deze Grootsheid te aanvaarden.

 

Haal al die beschermingsmuren en het slot van je hart.

Zet je hart open en laat Gods Liefde en Licht toe. Geef je er aan over, je bent het waard! Alleen dan ben je in staat om daadwerkelijk onvoorwaardelijke Liefde, rijkdom en overvloed te ontvangen. Denk in overvloed, voel overvloed, zie overvloed. Er is genoeg, genoeg van wat jij wenst, maar dan wat je werkelijk wenst, Liefde!

Een innerlijke gedachtewereld gebaseerd op liefde, vreugde, dankbaarheid, vertrouwen, waardering en acceptatie zal liefdevolle relaties creëren en daardoor zal je nog meer aantrekken wat je werkelijk verlangt.

 

Door jouw LICHT in jou te laten schijnen, ben je in alle opzichten AAN-TREKKELIJK!

Bevrijd jezelf en je bevrijd daarmee de wereld!

Je bent een Godin!