Inge

 

Een onderscheidende ervaring rijker... zo voel ik me na een aantal lifecoaching gesprekken bij Agnes. Ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen!

 

De ervaring van Agnes als coach samen met mijn doel voor ogen gaf mij in heel korte tijd de mogelijkheid om een essentiele stap te zetten op mijn weg.

 

En het mooiste is... mijn coach zorgde ervoor dat ik het zelf deed!

 

Dank je!

Inge

Mirjam Benjamin

 

De Life Coaching Opleiding is een spiegel voor me geweest.

 

Op een liefdevolle manier ben ik gedwongen iedere keer weer anders naar mezelf te leren kijken, ontdekken, accepteren en ontwikkelen.

 

Met speciale dank aan Agnes.

 

Mirjam Benjamin

Janine Jacobs

 

Omringd door fijne mensen; me bevonden in een warm bad; positieve energie. Ik ben persoonlijk gegroeid en heb nou heel veel handvatten en kennis om een eigen praktijk op te zetten zodat ik ook anderen kan ondersteunen. Nieuwe vrienden gemaakt. Ik heb een goed gevoel over de opleiding.

 

Het is een geleidelijk proces van groei waardoor ik nu meer in mijn kracht sta en dat geeft rust.

Voor mij betekent dit dat ik in de toekomst een mooie waardevolle tijd ga krijgen omdat ik deze creëer. Vol positief vertrouwen en geloof.

 

Janine Jacobs

Lucy

 

Lieve Agnes,

 

Wat ben ik blij dat ik jou als studiecoach bij Life-Coach opleiding bij Health Balance heb getroffen. Vooral de eerste twee gesprekken dat jij mij coachte, had ik niet willen missen.

 

Jij wist gelijk hoe je mij moest benaderen en waar door het stellen van de juiste vragen mijn knelpunten zaten. Je aanpak was liefdevol maar ook confronterend en dusdanig dat ik er nog vaak aan denk en er nu naar handel. Nog nooit eerder heeft iemand zo tot mij door kunnen dringen en ik ben daar dan ook heel dankbaar voor. Bij de keuzes die ik maak draag ik jouw coaching een stukje in mijn hart mee.

 

Ik leerde mezelf en mijn gedachten beter kennen.Mede daardoor heb ik de kracht gevonden om steeds meer mezelf te zijn en daar blij mee te zijn. Door een beter zelfbeeld, kan ik meer betekenen voor mezelf en mijn omgeving en bijdragen leveren aan anderen op hun weg.

 

Agnes, jij bewijst dat er engelen zijn op aarde. Hartelijk dank dat jij er een bent!

 

Liefs Lucy

Maureen

 

In november 2008 ben ik begonnen met de Life Coach opleiding.

 

Agnes heeft mij tijdens deze opleiding ondersteund/begeleid als studiecoach. Ondanks dat ik over het algemeen eerst “de kat uit de boom kijk” voelde het met Agnes direct vertrouwd en veilig. Door het veilige gevoel durfde ik mezelf te laten zien en daardoor kon ik ook meteen verder ontwikkelen. Ik heb Agnes als zeer betrokken, professioneel, en duidelijk ervaren.

 

Tijdens de 9 maanden durende opleiding ben ik op mijn eigen gevoel gaan vertrouwen daardoor meer in mijn kracht komen te staan.

 

Dank je wel!

 

Maureen

Marjoleine Vonk

 

Het was voor mij een bijzondere ervaring, ik heb heel veel geleerd en dit heeft mij op persoonlijk zowel als zakelijk vlak verandert. Ik kwam open in de opleiding en had geen idee wat mij te wachten stond maar al door de eerste coachinggesprekken wist ik dat dit het was wat ik wilde doen.

 

Bij deze, Agnes wil ik je bedanken voor de fijne gesprekken en ik heb mijn innerlijke rust gevonden en nog veel meer!!! Ik ga in de toekomst zeker meer opleidingen volgen bij Health Balance, het begin is gemaakt...

 

Marcel en iedereen, bedankt hiervoor.

 

Marjoleine Vonk

Patricia Stokkers

 

Mijn doel voor deze opleiding was puur gericht op mezelf. Meer inleven in situaties, vragen stellen en doorbreken van oude "onbewuste" patronen.

 

De maanden van de opleiding heb ik zelf als heftig ervaren door de spiegel die steeds weer voor mijn neus kwam op bepaalde "zware" momenten. Door dit alles een zeer mooie, emotionele tijd gehad met ongelooflijk veel persoonlijke groei. Voor nu maar zeker ook in de toekomst.

 

Thanks Agnes.

Ingrid

 

Om te beginnen: waarom ik gekozen heb voor deze opleiding? Omdat de rode draad in mijn leven de interesse in mezelf andere mensen is. Hoe gaan we met elkaar om, communiceren we, waarom lukt het niet te doen wat we graag willen. Waarin blokkeer je je zelf. Hoe blijf je in je kracht staan en laat je anderen in hun kracht staan. Dmv het bijwonen van een informatieavond in Groningen van Marcel en Nicole over het beste in jezelf en anderen naar boven halen via de NAC methode, was voor mij de kogel door de kerk: ik wist zeker dat ik deze opleiding wilde gaan doen! Voor mezelf,maar zeker ook om toe te kunnen passen in mijn huidige werk.

 

Na het eerste gesprek met Agnes voelde ik scepsis. Was dit de methode? Na het tweede gesprek, was het over en wist ik maar al te goed dat ikzelf degene ben die de waarneming kleurt. En het leuke was: ik had meteen resultaat! Met veel liefde, vasthoudendheid en humor weet Agnes snel tot de kern van het probleem te komen. Door de juiste vragen te stellen kom je zelf tot de oplossing! Ik kan deze opleiding iedereen aanraden die graag (persoonlijke) groei in zijn leven wil! Het heeft mij extra dimensie gegeven!

 

Door de heldere uitleg van Marcel en Nicole krijg je meer inzicht in het menselijke gedrag en leer je de 7 coachingstappen toe te passen. Door veel te oefenen in de praktijk maak je je in 9 maanden de techniek eigen en ben je een echte life coach!

 

Lieve groet, Ingrid

Wilma (11-08)

 

Lieve Agnes,

 

Tijdens de LCO Drenthe (maart-november 2008) heb ik je leren kennen als een liefdevol, invoelend en meelevend persoon. Ben zo blij dat jij mijn studiecoach was! Ik heb ontzettend veel geleerd van je professionaliteit als coach, je kunt het ook allemaal heel goed en duidelijk uitleggen.

 

Ik zal nooit vergeten hoe je me de eerste keer hebt gecoacht en laten ervaren wat voor invloed mijn gedachten hebben op mijn zelfbeeld. Wat een opluchting om me met jouw hulp te bevrijden van al die belemmeringen. Daarna ging ik jou coachen, wat elke keer weer nieuwe inzichten gaf en je gaf me je vertrouwen door zo open te zijn. Nu is het dan zover de opleiding zit er op en ik ben trots op mezelf maar zeker ook op jou als mijn studiecoach!

 

Bedankt voor wie je bent: je bent een engel die meer liefde op deze wereld brengt en die anderen ondersteund naar meer levenskwaliteit!

 

Liefs, Wilma de Vrieze

Marije Broekman

 

Ik had al meerdere cursussen gedaan om zelf te kunnen coachen, maar al die kennis bleef in mijn hoofd zitten. Ik had een supervol hoofd met allerlei mooie technieken maar ik was bang fouten te maken en vroeg me steeds af doe ik het wel goed. Het stroomde niet en dat was voor mijn gevoel toch een voorwaarde om echt bij mijn klanten te kunnen zijn tijdens de coaching.

Ik had nog iets nodig: ik wilde leren vanuit mijn gevoel te coachen, durven vertrouwen op mijn kunnen en intuïtie. Een laatste stap voordat ik echt aan de slag kon. Mijn omgeving zei steeds: "Nog een cursus, wanneer ga je nu eens aan de slag". Ik zette door en vond na goed zoeken de Life Coach Opleiding van Health Balance en deze voldeed helemaal aan mijn wensen namelijk: een methode ontstaan vanuit NLP, werkend met emoties van mensen, een redelijk korte, vooral praktijkgerichte opleiding en een opleiding die aangesloten is bij de nobco.

 

Ik weet nog dat ik startte en tegen Marcel zei dat ik het gevoel had alleen maar hoofd te zijn met veel kennis maar dat ik het niet vrij durfde en kon gebruiken. Marcel zei, je krijgt Agnes als studie coach. Zij zal je goed kunnen begeleiden. Ik startte en kreeg de eerste telefonische coaching. Het eerste gesprek vond ik heel eng alhoewel ik dat eerst niet in de gaten had. Agnes ging meteen vragen stellen over mijn gevoel en dat vond ik nu net eng. Ik had alles op een rijtje in mijn hoofd, alhoewel dat ook minder werd nu het te vol werd! Tijdens dat gesprek bedacht ik meteen dat dat ook eigenlijk niets was telefonisch coachen want hoe kun je nu echt bij je klant zijn als je hem of haar niet ziet. Je kunt niets van de emoties zien in het gezicht en ik was heel boos maar zei dat niet hardop. Ze pakte het niet op en dat was voor mij de bevestiging dat het geen goede vorm was om iemand te coachen en zeker niet als je emoties wilt veranderen. In het daaropvolgende gesprek vertelde ik haar mijn ervaringen. Ze bleef rustig, luisterde, stelde vragen en ging door met haar werk namelijk mij coachen naar mijn doel. Ik was een taaie merkte ik en het heeft nog enige tijd geduurd voor ik inzag dat niet Agnes een probleem had maar ikzelf als ik mijn patroon bleef draaien. Meer en meer zag ik door de coaching hoe ik probeerde mijn storys te vertellen, in mijn veilige comfortzone te blijven en daardoor mijn eigen groei saboteerde.

 

Later zag ik natuurlijk dat er weerstand in mij opkwam omdat ik naar mijn gevoel toe moest. Ik heb nog allerlei pogingen gedaan om mijzelf te saboteren tot ik inzag dat ik dat altijd gedaan had en als ik nu deze kans niet greep zou ik weer mij oude storys vertellen en in mijn oude valkuil stappen, in mijn hoofd blijven en niet naar mijn gevoel gaan. Ik sprong in het diepe, zag mijn oude patroon onder ogen, liet deze meer en meer los en ben ik als een gek aan de slag gegaan om deze keer “echt” mijn doelen te halen. Ik kreeg een gevoel van nu of nooit. Wat als ik over een half jaar terugkijk en moet concluderen dat ik deze kans van groei voorbij heb laten gaan. Ik kantelde en vanaf toen ging het snel.

 

Ik heb met Agnes en mijn studiegenoten heel hard gewerkt en was Agnes er nog steeds onvoorwaardelijk, zonder oordeel, liefdevol en heeft ze mij al de coaching gegeven die nodig was om mijn doelen te bereiken. Agnes liet mij keer op keer inzien wat ik deed, welk patroon ik draaide en wat ik echt wilde en toen kon ik niet alleen zeggen, ik ben een goede coach maar ik “voelde” het ook. Het examen was nog spannend maar diep vanbinnen wist ik dat het goed zat en dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen en al de dingen die ik doe, doe vanuit liefde en een groeiend vertrouwen. Ik was intens gelukkig toen ik het certificaat kreeg en ik geniet nu nog iedere dag van dat moment. De LCO is een enorme groei voor mij geweest op alle gebieden in mijn leven.

 

Agnes dank je voor deze ommekeer.

Helmy

 

Tijdens mijn LCO-opleiding was Agnes mijn coach, zij coacht vanuit het hart. Zij onthoudt wat belangrijk voor je is, laat je niet afdwalen en brengt je liefdevol bij je zelf.

 

Ik ben blij met Agnes als coach.

 

Dank je voor de fantastische coaching.

Olivia

 

Jouw geduld, liefdevolle aandacht en heldere inzicht hebben mij door jouw coachings niet alleen in dieper contact met mijzelf gebracht, maar ook als student laten zien hoe bij anderen denkpatronen te ontrafelen zodat ze daarbij tot dieper inzicht kunnen komen. Je openhartigheid en vertrouwen zijn erg waardevol geweest in het volgen van de life coach opleiding en ik heb dan ook veel geleerd.

 

Elke keer was je volledig betrokken en verschafte je mij duidelijkheid over welke paden ik had bewandeld en welke ik had gemist.

 

Een ware lichtwerker... dank je wel Agnes!

 

Liefs van Olivia

Wasilisa Grudkow

 

Ik heb ervaren dat ik zelf de regisseur ben over mijn eigen leven. Dat ik zelf mijn emoties creëer door de gedachten die ik heb en dat ik ten aller tijden de keuze heb om deze gedachten te veranderen als ze me niets of een slecht gevoel opleveren. Ik heb een paar vrienden/vriendinnen erbij gekregen, mensen die op mijn golflengte zitten. Ik heb genoten van het enthousiasme van de coaches en van de groepsdynamiek, de openheid, de spontaniteit en de diversiteit.

 

Ik heb ervaren dat incantations werken, dat ik verbonden ben met het universum en dat ik beschik over ongekende vermogens. Elke dag opstaan met een blij en dankbaar gevoel, geeft kracht en vleugels. Een vrije houding, een stralende lach, enthousiasme en er helemaal voor gaan, wat het leven ten volle leven brengt zegevieren. Dat werk aanstekelijk op je omgeving.

 

Als het Olympisch vuur dat brandt en samenhorigheid, sportiviteit, inzet en positiviteit uitstraalt wil ik de vlam die in mijn ontbrand is doorgeven aan mijn medemens omdat het leven zo ontzettend mooi is als je oog hebt voor al het schoons en er ten volle van geniet.

 

Life Coaching Opleiding bij Health Balance heeft daar een behoorlijke steen aan bijgedragen, waarvoor mijn dank.

 

Wasilisa Grudkow

Paola

 

De stap die ik vorig jaar heb gezet (najaar 2008) door aan de LCO opleiding te beginnen heeft in relatief zeer korte tijd in mijn leven een hele grote impact gehad en ommekeer gebracht; een enorme verrijking (aan inzichten en vooral zelfinzicht) door zo uit mijn comfortzone te stappen. Ik stond op een keerpunt in mijn leven en wilde graag ontdekken wie ik nu werkelijk ben.

 

De reis tijdens de opleiding met Agnes als mijn studiecoach was heel bijzonder en ging gepaard met aha-erlebnissen, zeer waardevolle, maar ook frustratiemomenten.

 

Kortom een ontzettend leerzame en waardevolle persoonlijke (individuele)- en groepsbeleving vol warmte, liefde en nieuwe inzichten, die ik dagelijks integreer in mijn leven, waardoor ik kan blijven groeien en daarmee andere mensen in mijn omgeving kan inspireren, ondersteunen en begeleiden.

 

Paola Lagendijk, juni 2009

Lidy

 

De reden waarom ik de LCO opleiding bij Health Balance ben gaan doen, is dat ik graag een betere emotionele balans wilde en het beste uit mezelf en anderen wilde halen. Het resultaat van de opleiding heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Het is ongelofelijk wat een enorme persoonlijke groei ik heb gerealiseerd in slechts negen maanden tijd.

 

Agnes was gedurende de opleiding mijn persoonlijke coach. Door haar liefdevolle en respectvolle houding en haar feeling om de juiste vragen op het juiste moment te stellen, heeft ze mij meer inzicht gegeven in mijzelf en meer zelfvertrouwen. Geweldige eigenschappen, waarvan ik de rest van mijn leven plezier zal hebben.

 

Ik ben een liefdevoller mens geworden, ik kan beter omgaan met teleurstellingen en moeilijke situaties. Ik geniet meer van alle mooie dingen in het leven, ik sta in mijn volle kracht.

 

Agnes, je bent een geweldige coach en ik ben je erg dankbaar voor jouw toegewijde en liefdevolle ondersteuning!

Ria R.

 

Wilde mezelf bevrijden van al die angsten, verdriet en onzekerheid. Ik kreeg het alleen niet voor elkaar, ik had er al zoveel boeken over gelezen en cursussen gedaan, niets hielp, ik kwam er niet door, steeds maar weer die negatieve gedachten ik werd er gek van!

 

Toen kreeg ik een mail via Dagelijkse Gedachte, waar een presentatie werd gegeven in Groningen door Marcel Sanders en Nicole Stutterheim over coaching. Het was een boeiende avond en ik ging naar huis, en dacht dit moet ik echt gaan doen, dit is het.

 

Heb er nog wat over nagedacht en toen de beslissing genomen om ervoor te gaan! Vond het best wel spannend, want ik had al gezien op de presentatie, dat je uit je comfortzone moet stappen, dat was heel moeilijk voor mij, wilde alles onder controle houden natuurlijk. Ik kreeg als coach Agnes, ze begreep me direct en ik was blij, dit ging allemaal goed komen. Ik heb heel veel aan Agnes gehad ze heeft me er vaak door moeten slepen, waar ik haar heel dankbaar voor ben, zonder haar was het me niet gelukt!

Uiteindelijk behaalde ik mijn zo gewilde diploma, en ben iedereen bij HealthBalance dankbaar, voor hun positieve levenshouding, mensen die altijd bereid zijn om anderen te helpen en te steunen. Geweldig!

 

En Agnes je bent een kanjer, ik zal je nooit vergeten. Nogmaals bedankt voor alles. Ben inmiddels mijn eigen bedrijf begonnen het heet ReikiPraktijk Yentl, ik geef Reiki, EFT, en ik coach!

 

Het gaat goed met me, bedankt voor alles, en het ga jullie allen goed.

 

Liefs, Ria

Riekje (11-08)

 

15/16 november 2008 net de LCO opleiding afgerond. Met diploma. De hele groep heeft het gehaald. Begin van het jaar de stap genomen om in mezelf te investeren. Ik wilde graag wat meer handvaten om met verschillende situaties om te gaan. Vooral ook om in contacten de juiste vragen te stellen.

Gedurende de opleiding was Agnes mijn studiecoach. Heel fijn om met haar te werken en van haar te leren. Naast de studie dagen veel telefonisch coachen. In het begin was Agnes voornamelijk coach, zodat ik kon ondergaan wat dat precies inhield. In deze periode veel gewoontes afgeleerd. Soms was iets hardnekkig en kwam het oude patroon toch weer terug. Bijvoorbeeld voor mij het bijten op mijn vingers. Maar ook door met elkaar onderling (de studenten) te oefenen is dat op dit moment helemaal over. Is SUPER.

 

Na enkele weken was het mijn beurt om als coach te oefenen. Steeds goede feedback gehad van Agnes. Heel liefdevol en ondersteunend. Onderweg best wel obstakels tegengekomen. Maar toch steeds weer uiteindelijk de hindernis genomen. Voor mij vooral in bepaalde dingen letterlijk uitspreken. Bij het coachen gaat het vooral om vragen stellen en daar dus veel van geleerd zoals ik ook graag wilde. Agnes is al enkele jaren bezig met coachen, die ervaring kan je duidelijk merken. Ze kan het dan ook weer goed overbrengen op mij/ons als student(en).

 

Hartelijk dank hiervoor van Riekje Wijnja

Jacqueline

 

Ik heb Agnes leren kennen op de LCOpleiding waar zij studiebegeleider was. Een warm mens met het hart op de juiste plek. Agnes heeft mij gecoacht op een thema, dat mij zeer diep raakte. Zij kan zich bijzonder goed inleven en invoelen in de situatie. Hierdoor bouwt zij snel een vertrouwensband op die bij mij als persoon heel goed aansluit. Agnes is een lieve, doortastende en resultaatgerichte coach, die je met warmte naar jouw doel weet te coachen. Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen als mens, iemand die echt is zoals ze is. Eerlijk, integer, betrokken en confronterend.

 

Dank je Agnes en ik wens jou alle licht en liefde die jij nodig hebt om te zijn zoals je bent en te groeien naar wie je wilt zijn. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor de waardevolle coaching. De warmte die jij mij liet voelen is ongelooflijk fijn.

 

Liefs Jacqueline de Bie

José

 

Agnes als studiecoach te hebben was een waar hemelsfeest op aarde. Zij weet de juiste vragen te stellen om tot de kern van het probleem te komen.

 

Dit doet zij op een liefdevolle, cofronterende en respectvolle manier. Als student haar te mogen coachen was een grote uitdaging. Haar feedback was eerlijk en leerzaam. Samen hebben we mooie resultaten behaald. Ik kijk terug op een waardevolle periode in mijn leven.

 

Agnes, bedankt voor de Angel die je bent!

 

José Arkesteijn

Josephine Broeders

 

Tijdens de LCO was Agnes mijn studiecoach.

 

Ik heb haar leren kennen als een warm en liefdevol persoon. Ze is meester in het vragen stellen en op die manier heeft ze me fantastisch met de neus op de feiten gedrukt.

 

Veel geleerd, veel aha's!

 

Liefs

Ans v. Summeren

 

Gedurende de life coaching opleiding is Agnes mijn studiecoach geweest en ik heb ervan genoten. Steeds weer is er een thema waarin ik wil werken, ik wil groeien, ik wil vooruit, ik wil verandering.

Terwijl ik leerde coachen werd ik gecoacht.

 

En in de coaching krijg ik te maken met groeipijnen en steeds weer is er de liefdevolle benadering van Agnes, met de juiste vragen op het juiste moment. Hierdoor is het mogelijk oude patronen los te laten en iets nieuws te creëren, dichter bij mijn eigen kern. En ik groei, ik ben meer en meer de persoon die ik wil zijn, ik kies om te zijn wie ik ben.

 

En dat is wat ik iedereen toewens: Zijn wie je werkelijk bent.

Voor mij zijn daarvoor de coachingsmomenten met Agnes heel waardevol gebleken, Agnes bracht me dichter bij mezelf. Heel veel dank voor alles.

 

Ik vind het heel bijzonder dat ik jou heb leren kennen: met beide benen op aarde en tegelijkertijd spiritueel tot in de hemel.

 

Lieve groetjes